در انتخاب سن مناسب ایمپلنت دندان بایستی شرایطی را در نظر گرفت که همه این شرایط بسته به وضعیت سیستم فک و استخوان های آن دارد. فاصله کمتر بین از دست دادن دندان ها و کاشت دندان می تواند امکان اتصال و جوش خوردن بهتر ایمپلنت را فراهم آورد. داشتن لثه های سالم و وجود استخوان کافی در فک می تواند از مناسب ترین شرایط برای کاشت دندان باشد، با این وجود درمان های کمکی می تواند کمک شایانی به افراد در این زمینه نماید. مثلا درمان های پیوند استخوان در بیماران با پوکی استخوان می تواند تا حدودی نقص کمبود استخوان را جبران نماید.
اگر سن افراد کم باشد این امر ممکن است در رشد سیستم فک و استخوان بیمار و کاشت دندان مشکلاتی ایجاد شود، بنابراین بایستی بیمار تا سن ۱۸ سالگی صبر کند تا استخوان فک به رشد کامل خود برسد. این در حالی است که با بالاتر رفتن سن نیز استخوان فک تحلیل رفته و کاشت دندان را مشکل می سازد. زمانیکه بیمار نیاز به استفاده از چند ایمپلنت دارد و بر روی این ایمپلنت ها به شکل بریج روکش نصب شود این باعث میشود که در زمان رشد استخوان فک، بریج مقاومت کرده و مانع از رشد فک شود که در این صورت رشد طبیعی فک و چهارچوب صورت، بخوبی صورت نگرفته و این بر روی زیبایی فرد تاثیر گذار است. ولی زمانیکه یک ایمپلنت برای بیمار استفاده میشود، محدودیت سنی وجود ندارد و حتی بیمار میتواند پس از سن ۱۸ سالگی کاشت دندان را تعویض نماید.
در سالمندان بایستی سیستم فک و استخوان آن ها سالم باشد. با این وجود درمان های کمکی محدودیت های سیستم فک و استخوان آن ها را برطرف می کند. داشتن شرایط کاشت دندان در این قشر بسته به نظر دندانپزشک دارد.
با کاشت دندان می توان دندانهای یکدست همانند دندانهای طبیعی برای فرد ایجاد کرد. جهت موفقیت درمان ایمپلنت همراهی بیمار و دندانپزشک لازم است. با رعایت نکات تجویزی دندانپزشک ایمپلنت سالم برای فرد ایجاد میشود.
با زمان کاشت ایمپلنت دندان مناسب می توان موفقیت کاشت دندان را افزود. ایمپلنت دندان روشی مناسب برای جایگزین دندان از دست داده شده است. ایمپلنت شرایط طبیعی همانند دندان طبیعی را برای افراد مهیا می کند. کاشت دندان به سبب تناسبی که با بدن افراد برقرار می کند بهترین جایگزین برای دندان از دست رفته است.
دندانپزشکان سعی در سالم نگه داشتن سیستم دهان و فک افراد را دارند و در جهت حفظ دندانهای طبیعی نهایت تلاش خود را می کنند. در حالیکه زمانی که دندان طبیعی فرد قابل ترمیم نباشد، جایگزینی دندان را در پیش می گیرد. یکی از روشهای جایگزینی دندان ایمپلنت دندان و کاشت آن است.
پوسیدگی دندان تخریب ساختار دندان است و می تواند هم روی مینای دندان (پوشش بیرونی دندان) و هم روی لایه عاج دندان تأثیر بگذارد.
پوسیدگی دندان زمانی اتفاق می افتد که مواد غذایی حاوی کربوهیدرات (قند و نشاسته) مانند نان، غلات، شیر، سودا، میوه، کیک یا آب نبات روی دندان ها باقی بماند. باکتری هایی که در دهان زندگی می کنند این غذاها را هضم کرده و آنها را به اسید تبدیل می کنند. باکتریها ، اسید ، مواد غذایی باقی مانده و بزاق برای تشکیل پلاک ترکیب می شوند که به دندان چسبیده است. اسیدهای موجود در پلاک سطح مینای دندان را حل می کنند و باعث ایجاد سوراخی در دندان ها به نام حفره می شوند.
• حداقل دو بار در روز دندان های خود را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. ترجیحاً بعد از هر وعده غذایی مخصوصاً قبل از خواب، مسواک بزنید.
• روزانه بین دندانهای خود را با نخ دندان تمیز کنید.
• روزانه با دهانشویه حاوی فلوراید بشویید. برخی از دهانشویه ها همچنین دارای مواد ضد عفونی کننده ای برای از بین بردن باکتری های ایجاد پلاک هستند.
• وعده های غذایی مغذی و متعادل بخورید و میان وعده ها را محدود کنید. از کربوهیدرات هایی مانند آب نبات، اسنک ها و چیپس که می تواند روی سطح دندان باقی بماند، خودداری کنید. اگر غذاهای چسبنده خورده اید ، دقایقی بعد دندانهای خود را مسواک بزنید.
در مورد استفاده از فلوراید مکمل ، که دندان شما را تقویت می کند ، با دندانپزشک خود مشورت کنید.
• از دندانپزشک خود در مورد درزگیرهای دندانپزشکی (یک پوشش محافظ پلاستیکی) که در سطح جویدگی دندانهای پشتی شما (مولرها) استفاده شده است، بخواهید تا آنها را از پوسیدگی محافظت کند.
• پوسیدگی به دلیل کمبود ویتامین D در رژیم غذایی ایجاد می شود. کودکانی که ویتامین D را به رژیم غذایی خود اضافه کرده اند ، کاهش پوسیدگی را نشان دادند.
• غذاهای شیرین را قطع کنید، خوردن شکر مهمترین عامل خطر برای پوسیدگی است میزان مصرف قند را به کمتر از 10 درصد برای روز کاهش دهد.
• وارنیشهای فلوراید یا همان لاکهای فلوراید توسط دندانپزشک روی سطح دندانها زده میشود و تا 24 ساعت روی سطح دندان باقی میماند. به همین خاطر اثرات خود را بسیار خوب اعمال میکند.
• میان وعده های مکرر و مزمزه کردن را محدود کنید. خوردن یا نوشیدن کم کم در طی روز، دندانهای شما را مورد حمله مداوم قرار می دهد، خصوصاً هنگام خوردن غذاهای شیرین. باکتری های موجود در دهان شما از کربوهیدرات ها و قندها تغذیه می کنند تا اسیدی تولید کنند که مینای دندان را از بین می برد.
1. مراقب مسواکتان باشید.
دندانپزشکان همیشه توصیه میکنند هر سه ماه یکبار مسواکتان را دور بیندازید و مسواکی نو را جایگزین آن کنید. دلیل این اقدام احتیاطی تشکیل باکتریهای خاص در مسواک و تجمع آنها در درازمدت است؛ اما آنچه را که احتمالاً نمیدانید این است که مسواکتان را خارج از فضای دستشویی که محل جمع شدن باکتریهاست، نگهدارید.
2. مراقب دریل مخصوص دندانپزشکی باشید
جالب است بدانید این دریل 15 برابر سریعتر از هر ماشین مسابقه ایست که تاکنون وجود داشته است؛ بنابراین اجازه بدهید تا دندانپزشکتان با آرامش کارش را انجام بدهد. لوله کوچک آبی که در حین دریل دردهان شما گذاشته میشود، از سوختن دهانتان در اثر گرمای تولیدشده توسط دریل جلوگیری میکند.
3. گوشبهزنگ هر نشانهای جدید در وضعیت دهانتان باشید.
علیالخصوص اگر در هنگام مسواک زدن دچار خونریزی لثه شدید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید چراکه از نشانههای بیماری لثه است؛ اما باید بدانید چنانچه در این کار تأخیر کنید باکتریهای درون دهانتان شروع به خوردن لثه و دندانهایتان خواهند کرد.
4. مراقب ابزار دندانپزشکی بیکیفیت و در مقابل حق ویزیتهای بالا باشید
بهمنظور کاستن از هزینههای دندانپزشکی برخی دندانپزشکان از ابزار بیکیفیت ساخت تایوان و چین استفاده میکنند و مطمئن باشید برخی از آنها در کارخانههایی ساختهشدهاند که شما برای دشمنتان همآرزو نخواهید کرد.
5. نقرهای که با آن دندان را پر میکنند حاوی جیوه است
حفرههای و ریشه دندان را با نقره که حاوی جیوه است، پر میکنند. این ماده با مرور زمان و تماس دندانها ساییده و با جویدن آدامس تشدید میشود. صدمات ناشی از وجود یکی از خطرناکترین مواد دنیا (جیوه) دردهانتان جبرانناپذیر است. اثرات بسیار منفی این ماده بر روی دهان بهمرورزمان آشکار میشود ازجمله ثابتشده که پر کردن دندان با جیوه باعث اختلال در سیستم عصبی بدن و بیماری هایی اماس و صَرع میشود.
6. در مصرف فلوراید اعتدال را رعایت کنید
هرچند مصرف فلوراید بهسلامت بدن کمک میکند اما در تازهترین تحقیق ثابتشده است که مصرف بیرویه فلوراید باعث اختلال در تولیدمثل، پایین رفتن سطح آیکیو (IQ)، صدمه مغزی، آرتروز و شکستگی استخوان خواهد شد.
7. قبل از رفتن به دندانپزشکی اکیداً از مصرف آسپیرین خودداری کنید
آسپرین باعث رقیق شدن و عدم انعقاد خون میشود. حتی اگر قرار ویزیت شما برای کار سادهای مثل پاک کردن حاشیه لثههایتان است هرگز پیش از آن آسپرین مصرف نکنید چراکه تا 24 ساعت بعد هر نوع خونریزی بند نمیآید.
8. مسواک بزنید، مسواک بزنید، مسواک بزنید!
آنچه نمیدانید این است که باکتریهای درون دهانتان منتظر وعدهغذای بعدیتان نخواهند شد و برای تغذیه خود بلافاصله به سراغ خوردن دندانها میروند تا فرسودن نهایی آنها پیش میروند تا جایی که دیگر دندانی برایتان باقی نمیماند.
9. سرطان دهان در کمین افرادی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمیکنند
در جدیدترین تحقیقات دانشمندان دریافتهاند که مراقبت ضعیف از دندانها خطر ابتلا به سرطان حفره دهان را بالا میبرد. تا پیشازاین تصور میشد که دلیل اصلی سرطان دهان ریشه در مصرف سیگار دارد. این مسئله تا به امروز نیز برجای خود باقی است اما در تحقیقی بهتازگی ثابتشده رابطه بسیار قوی میان باکتریهای نهفته دردهان و رشد سلولهای سرطانی وجود دارد.
10. ذاتالریه
در این بیماری مرگبار باکتریها به ریهها حمله کرده و آن را از مایعات لبریز میکنند بهگونهای که با هر بار سرفه به بیرون ریخته میشوند. آنچه نمیدانید این است که اگر نظافت دندان را نادیده بگیرید باکتریهای درون دهانتان از طریق سیستم تنفسی به ریه میروند و احتمال ابتلا به سینهپهلو را بالا میبرند.
کلینیک دندانپزشکی دکتر ادیب با کادری مجرب یکی از معدود کلینیک ها در زمینه ایمپلنت و دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی در تهران محسوب می شود. این مرکز انواع درمان های دندانپزشکی را با کمک فناوری های دیجیتال انجام می دهد و از بروز ترین فناوری ها در این زمینه نظیر لیزر دندان، کد کم و انواع نرم افزارها و .... جهت درمان های دندانپزشکی بهره می برد. با مراجعه به کلینیک دکتر ادیب می توانید به بهترین نحو ممکن هم درمان شوید و هم زیبایی دندان ها را برای خود فراهم آورید .