دندانپزشکی دکتر ادیب

021-22430151

دریافت مشاوره، رزرو نوبت

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ایمپلنت دندان

مرکز تخصصی ایمپلنت دندان دکتر ادیب

مرکز تخصصی ایمپلنت دندان

در مرکز تخصصی ایمپلنت دندان دکتر ادیب، ما فقط لبخند شما را تغییر نمی‌دهیم، ما تجربه شما از  مراقبت های دندانپزشکی را متحول می کنیم. دندانپزشکی دکتر ادیب، مرکز دیجیتال نوآوری و پیشرفت در ارائه ایمپلنت دندان است. سلامت دندان شما اولویت اصلی ما است و لبخند شما بزرگترین موفقیت ماست. در این راهنمای جامع، ما بررسی خواهیم کرد که انتخاب یک مرکز تخصصی و با تجربه در ایمپلنت دندان می‌تواند تفاوت قابل توجهی در  برنامه درمانی و سلامت دهان شما ایجاد کند.

ویژگی های ایمپلنت خوب دندان

ویژگی های ایمپلنت خوب دندان

اکثر مراجعین از ویژگی های یک ایمپلنت خوب اطلاعات کافی ندارند. ماهیت درمان ایمپلنت، یک درمان بلندمدت است بنابراین شناخت ایمپلنت دندان  به‌منظور انتخابی آگاهانه، گامی مهم در این تصمیم‌گیری است.

با افزایش محبوبیت ایمپلنت دندان  به‌عنوان یک راه‌حل بلند‌مدت با کمترین عوارض جانبی، ایمپلنت‌های متنوعی با کیفیت‌های مختلف، از سوی کمپانی‌های متعدد در سراسر دنیا در دسترس قرار گرفته‌اند.  اولین و مهم‌ترین عامل موفقیت ایمپلنت دندان،  پشتوانه علمی و تحقیقاتی کمپانی سازنده ایمپلنت هست. تکنولوژی ساخت و میزان تحقیقات علمی صورت‌گرفته در پشتیبانی از کیفیت و عملکرد مهم‌ترین عامل ارتقای یک ایمپلنت است.

مشخصات بهترین ایمپلنت دندان  

امروزه ایمپلنت بهترین و موفق‌ترین درمان برای جایگزینی دندان ازدست‌رفته یا دندان‌هایی آسیب دیده است. موفقیت ایمپلنت‌های پیشرو و تاپ لول نظیر (prama) sweden&martina و اشترومن (Straumann) و zimmer امریکا، SPI و SIC سوییس، بالای ۹۸ درصد گزارش شده است.

از دندانپزشک خود در مورد برند ایمپلنت مورد استفاده سؤال بپرسید.

  1. ایمپلنت خوب چه مشخصاتی دارد؟
  2. دندانپزشک چه نوع ایمپلنت‌هایی و محصول کدام کمپانی سازنده‌ را کار می‌کند.
  3. ایمپلنت پیشنهادی دندانپزشک چند سال سابقه دارد؟
  4. میزان پشتوانه علمی – تحقیقاتی آن چقدر است؟
  5. از میزان گارانتی و تضمین ایمپلنت و خدمات پس از درمان سؤال کنید.
  6. ایمپلنت موردنظر چه تأییدیه‌های معتبر بین‌المللی را داراست؟
  7. درصد موفقیت ایمپلنت در دراز مدت چقدر است؟

اگر ایمپلنت مورد استفاده شما جزو بهترین‌های ایمپلنت‌ها باشد، پاسخ سوالات به شرح زیر خواهد بود:

  • تاریخچه طولانی در تولید ایمپلنت های با کیفیت و ساپورت علمی دندانپزشکان سراسر دنیا این اطمینان خاطر را به دندانپزشک و بیمار می‌دهد که بهترین نتیجه ممکن از درمان حاصل خواهد شد.
  • ایمپلنت‌ها دارای گواهی تأییدیه سازمان غذا و دارو آمریکا FDA و گواهی تأییدیه اتحادیه اروپا CE هستند.
  • ماندگاری طولانی مدت و درصد موفقیت بالای 98 درصد برای آن‌ها گزارش شده است.

برای پوشش حداکثری نیازهای بیماران در تمامی سطوح، برندهای پیشرو، باکیفیت و پرفروش دیگری نظیر BEGO آلمان، SIC و SPI  سوییس،(prama) sweden&martina و اشترومن  Straumann سوییس، Zimmer و Intralock امریکا، در زمره برندهایی هستند که در مرکز ایمپلنت دکتر ادیب ارائه می‌شوند.

تخصص دکتر ادیب

دکتر ادیب فقط یک دندانپزشک ساده نیست. دکتر ادیب با سال‌ها تجربه و سابقه آموزشی قوی، در ایمپلنتولوژی تخصص دارد. در مرکز تخصصی ایمپلنت محمود ادیب درمان هایی از قبیل ایمپلنت دندان، پیوند استخوان (Bone Graft) برای استخوان های ضعیف، ایمپلنت فوری بلافاصله بعد از کشیدن دندان (Fresh Socket Implant)، سینوس لیفت با دستگاه پیزوسرجری . طراحی لبخند با ایمپلنت دندان انجام می‌پذیرد.

دریافت مشاوره

کافی است شماره موبایل خود را وارد کنید

"(ضروری)" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

آشنایی با ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان  انقلابی در دندانپزشکی ترمیمی و جایگزینی دندان از دست رفته ایجاد کرده است. ایمپلنت دندان نه تنها جایگزین دندان‌های از دست رفته می‌شود، بلکه راه حلی ارائه می دهد که ظاهر، احساس و عملکرد دندان‌های طبیعی را شبیه سازی می‌کند.

آشنایی با ایمپلنت دندان

ساختار و جنس ایمپلنت‌ دندان

ساختار و مواد مورد استفاده در ایمپلنت دندان برای موفقیت و زیست سازگاری آنها بسیار مهم است. در این بخش یک مرور کلی بر اساس آخرین پیشرفت های تکنولوژیک ارائه شده است:

ساختار ایمپلنت دندان:

ایمپلنت دندان معمولاً از دو قسمت اصلی تشکیل شده است: خود ایمپلنت که در استخوان فک قرار می‌گیرد و اباتمنت که ایمپلنت را به پروتز دندان یا روکش جایگزین متصل می‌کند. ایمپلنت اغلب به شکل پیچ است و برای تقلید از ریشه دندان طراحی شده است. این ریشه تیتانیومی ساختار پایداری را فراهم می‌کند و به فرایند ادغام استخوانی کمک می‌کند، جایی که ایمپلنت با استخوان فک ترکیب می شود. اباتمنت به ایمپلنت متصل می شود و بالای خط لثه امتداد می‌یابد و پایه‌ای را برای پروتز دندان (روکش، بریج یا پروتز) فراهم می‌کند.

مواد استفاده شده در ایمپلنت دندان:

رایج‌ترین ماده‌ای که برای ایمپلنت دندان استفاده می‌شود، تیتانیوم است. تیتانیوم به دلیل استحکام، دوام و زیست سازگاری مورد علاقه بهترین شرکت های سازنده ایمپلنت در جهان است. این ویژگی به دلیل توانایی آن در ادغام خوب با بافت استخوانی شناخته شده است.

زیرکونیا یکی دیگر از موادی است که اخیرا محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این یک ماده سرامیکی است که زیست سازگار است و ظاهری شبیه به دندان دارد و از نظر زیبایی آن را دلپذیر می‌کند. ایمپلنت زیرکونیا اغلب برای بیمارانی استفاده می شود که به فلزات حساسیت دارند. برخی از ایمپلنت‌ها از ترکیبی از مواد مانند ایمپلنت تیتانیوم با اباتمنت زیرکونیا برای ترکیب فواید هر دو ماده استفاده می‌کنند. اشاره به این نکته ضروری است که این دو نوع مواد استفاده شده در کاشت دندان، روش کاری متفاوتی با یکدیگر دارند.

پیشرفت در مواد ایمپلنت دندان:

تحقیقات در مورد مواد ایمپلنت دندانی با تمرکز بر افزایش یکپارچگی استخوانی، کاهش خطر عفونت و بهبود نتایج زیبایی ادامه دارد. نوآوری‌ها در ساخت ایمپلنت دندان شامل اصلاح سطح ایمپلنت‌ها برای بهبود یکپارچگی با استخوان و کاهش زمان بهبودی است.

زیست سازگاری ایمپلنت دندان:

زیست سازگاری یک عامل حیاتی در انتخاب مواد برای ایمپلنت دندان است. این ماده نباید باعث ایجاد واکنش نامطلوب در بدن شود و باید از رشد استخوان و بافت‌های نرم اطراف حمایت کند. هر دو تیتانیوم و زیرکونیا به دلیل زیست سازگاری بالای خود شناخته شده‌اند که آنها را به گزینه‌های عالی برای محلول‌های دندانی طولانی مدت تبدیل می‌کند.

از ایمپلنت از ایمپلنت دندان س

ایمپلنت دندان برای چه سنی مناسب است؟

ایمپلنت دندان معمولاً برای بزرگسالان در هر سنی مناسب است. عامل کلیدی سن نیست، بلکه سلامت کلی فرد و رشد استخوان فک اوست. باید استخوان فک قبل از کاشت ایمپلنت کاملاً رشد کرده باشد. بهترین سن برای آغاز درمان ایمپلنت دندان معمولاً بعد از بیست است چون رشد فک در این سنین کامل شده است. بنابراین کاشت دندان برای کودکان و نوجوانان توصیه نمی‌شود.

برای افراد مسن، سن یک عامل محدودکننده نیست تا زمانی که از سلامت خوبی برخوردار باشند و تراکم استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت داشته باشند.

عوارض جانبی عدم جایگزینی دندان از دست رفته چیست؟

با از دست دادن یک یا چند دندان، سلسله‌ای از مشکلات آغاز می‌شود که ممکن است عواقب جبران‌ناپذیری را مثل موارد زیر به دنبال داشته باشد:

  1. ازبین‌رفتن قدرت جویدن
  2. عدم توانایی برای بهره‌مندی از یک رژیم غذایی کامل و مفید
  3. از دست دادن لبخند زیبا، از مهم‌ترین پیامدهای این مسئله است.
  4. تحلیل استخوان فک که به مرور زمان رخ می‌دهد.

چگونه از دست دادن یک دندان فرد را دچار تحلیل استخوان می شود؟

 در یک دندان سالم، ریشه دندان نیروهای وارده هنگام جویدن را به استخوان فک منتقل می‌نماید که باعث می‌شود دندان و استخوان فک، سالم و محکم باقی بمانند. با از دست رفتن یک یا چند دندان، این انتقال نیرو دیگر به طور کارآمد وجود نخواهد داشت و در دراز مدت استخوان فک به تدریج تحلیل می‌رود و دچار آتروفی می‌شود. علاوه بر این از دست دادن یک دندان در بلند مدت باعث ایجاد تغییراتی در ساختار دندان‌های مجاور خواهد شد که این تغییرات نامطلوب عملکرد دندان‌ها را دچار چالش می‌کنند.

0:00 / 0:00
رضایت بیمار ایمپلنت

روش های درمان برای جایگزینی دندان از دست رفته

راه‌حل‌های سنتی برای جایگزینی دندان از دست رفته، روکش (بریج)، دست دندان کامل و یا پارسیل می‌باشند که همگی به صورت کوتاه‌مدت مشکل را از جنبه زیبایی حل می‌کنند ولی راه حل موثری برای کاهش سرعت تحلیل توده استخوان و جلوگیری از آسیب دیگر دندان‌ها نمی‌باشند ضمن اینکه برای استفاده از روکش، همیشه یک یا دو دندان سالم به عنوان پایه روکش مورد استفاده قرار می‌گیرد که خود می‌تواند احتمال پوسیدگی و مشکلات ریشه را در آن‌ها افزایش دهد.

آناتومی بدن، بهترین مدل قرارگیری ریشه و تاج دندان را دارد و هر مدلی که از ساختارهای طبیعی بدن تبعیت نماید بالاترین کیفیت و بازده را خواهد داشت. ایمپلنت دندان از روشهای جدید جایگزین دندان های از دست رفته می باشد که همانند پیچ‌های بسیار کوچکی هستند که از فلزات زیست سازگار (سازگار با بیولوژی بدن) مثل تیتانیوم، آلیاژ تیتانیوم – زیرکونیم (راکسالید) و یا سرامیک ساخته شده‌اند و درون استخوان فک، در محل ریشه دندان از دست رفته قرار داده می‌شوند. پس از طی فرآیند بهبودی، این ریشه مصنوعی می‌تواند به عنوان پایهٔ تاج (تک دندان) یا بریج (چند دندان) مورد استفاده قرار گیرد.

ایمپلنت‌ های دندان برای چه کسانی توصیه‌ نمی ‌شود؟

به افرادی که دارای شرایط پزشکی خاصی هستند ممکن است کاشت ایمپلنت دندان توصیه نشود. این شرایط شامل دیابت کنترل نشده، سرطان، تشعشع به فک‌ها، بیماری پریودنتال (لثه) کنترل نشده یا برخی بیماری‌های استخوانی است.

افرادی که از داروهای خاصی مانند استروئیدها یا داروهای کنترل سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، ممکن است کاندیدای ایده آلی برای ایمپلنت دندان نباشند.

سیگاری‌های شدید یا کسانی که سابقه بهداشت نامناسب دهان و دندان دارند نیز ممکن است با خطرات و عوارض بیشتری نسبت به دیگر افراد روبرو شوند.

بیمارانی که تحلیل استخوان قابل توجهی در فک دارند ممکن است قبل از دریافت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشند یا ممکن است به آنها توصیه شود که درمان‌های جایگزین را در نظر بگیرند. مقدار تحلیل استخوان فک با روند درمانی انتخابی برای کاشت ایمپلنت دندان ضروری است.

درمان ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

درمان ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

کل فرایند کاشت ایمپلنت دندان می تواند برای هر بیمار متفاوت باشد و معمولاً از چند ماه تا بیش از یک سال متغیر است. مدت زمان بستگی به عوامل مختلفی از جمله سلامت استخوان فک بیمار، نیاز به روش‌های اضافی مانند پیوند استخوان، روش کاشت دندان و روند بهبودی دارد.

در کاشت دندان مرحله اولیه شامل قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک و پس از آن یک دوره بهبودی داریم که می تواند چندین ماه طول بکشد. این برای ادغام استخوانی، جایی که ایمپلنت با استخوان فک‌جوش می‌خورد، ضروری است. البته قبل از این مرحله اگر نیاز به کشیدن دندان داشته باشید، یک دوره 3 ماه برای بهبودی باید صبر کنید، سپس کاشت دندان را انجام دهیم.

ایمپلنت فوری بلافاصله بعد از کشیدن دندان (Fresh Socket Implant) کاشته می شود که این بازه های زمانی را در ابتدای کار به طور کل حذف می کند که روند درمانی را برای بیمار به شدت کوتاه‌تر می کند.

در ادامه روند کاشت دندان، پس از اینکه ایمپلنت با استخوان یکپارچه شد، یک مرحله اضافی برای قرار دادن اباتمنت و سپس پروتز دندان (روکش، بریج یا پروتز) انجام می شود. هر یک از این مراحل نیاز به زمان برای بهبود و تنظیم دارد.

در اولین قدم باید با یک متخصص دندانپزشکی مشورت کنید تا بهترین اقدام را بر اساس سلامت و شرایط فردی تعیین کنید. دکتر ادیب می تواند جدول زمانی دقیق‌تری را به شما ارائه دهد و مناسب بودن شرایط دهان و دندان برای ایمپلنت دندان ارزیابی کنند. دکتر ادیب با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا خدمات ایمپلنت دندان دیجیتال، ایمپلنت دندان یک روزه و ایمپلنت فوری را ارائه می دهد که انتخاب های متعددی پیش روی مراجعین خود قرار می دهد.

مزایای ایمپلنت دندان

مزایای ایمپلنت دندان

در زمان صحبت کردن، خندیدن و جویدن احساس راحتی و طبیعی بودن خواهید داشت.  دندان‌های مصنوعی (نوع سنتی) صفحات کامی دارند که معمولاً سبب ایجاد نقاط فشار، مشکل در تکلم و سایر ناراحتی‌ها برای بیمار می‌شوند که به‌مرورزمان باعث تحلیل استخوان فک و صورت می‌شود در صورتی که ایمپلنت حتی با انتقال نیروهای جویدن به استخوان فک باعث “ جوان سازی “ صورت می‌شود.

زیبایی طبیعی: ایمپلنت دندانی لبخند زیبای شما را باز سازی می‌کند. حفظ عملکرد مناسب دندان در کنار زیبایی لبخند، نتیجه استفاده از راهکار درمان ایمپلنت است.

ثبات بسیار بالا: ایمپلنت دندانی با بافت استخوان فک جوش می‌خورد.

ظاهر و احساس طبیعی: ایمپلنت دندان به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ظاهر، احساس و عملکردی مانند دندان‌های طبیعی داشته باشد. بیشتر بیماران پس از کاشت دندان، تغییراتی که انجام می‌شود را باور نمی کنند.

بهبود سلامت دهان و دندان: بر خلاف بریج‌ها، ایمپلنت‌ها نیازی به ایجاد تغییر روی دندان‌های مجاور ندارند که باعث حفظ بیشتر ساختار طبیعی دندان شما می شود. علاوه بر این مورد ایمپلنت از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می کند تا از پیری زودرس به دلیل از دست دادن دندان جلوگیری کند.

دوام: ایمپلنت‌ها بسیار بادوام هستند و می‌توانند اغلب تا آخر عمر با مراقبت مناسب دوام بیاورند. دندانپزشکی ادیب با ارائه بهترین برند های ایمپلنت جهان، تضمبن طول عمر بالا را روی ایمپلنت های دندان خود می‌دهد.

غذا خوردن آسان‌تر: ایمپلنت دندان مانند دندان‌های خود شما عمل می‌کند و به شما این امکان را می‌دهند که غذاهای مورد علاقه خود را با اطمینان و بدون درد بخورید.

بهبود عزت نفس: ایمپلنت دندان می تواند زیبایی لبخند شما را بازگرداند و به شما کمک کند تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید.

بهبود تکلم: پروتزهای نامناسب ممکن است در داخل دهان بلغزند و باعث بد اداشدن کلماتتان بشوند. ایمپلنت دندان به شما این امکان را می‌دهند که بدون نگرانی از لیز خوردن دندان ها صحبت کنید.

راحتی: ایمپلنت دندان ناراحتی، خجالت‌آور درآوردن پروتزهای مصنوعی و همچنین نیاز به چسب‌ دندان مصنوعی برای نگه داشتن آن‌ها را از بین می‌برد. هنگامی که ایمپلنت بخشی از شما می شود، ناراحتی دندان‌های مصنوعی متحرک را از بین می‌برد.

محافظت از دندان های طبیعی: با ایمپلنت دندان‌های طبیعی شما تراشیده نمی‌شوند. در بریج به روش سنتی، دندان‌های سالم که در مجاورت محل بی‌دندانی قرار دارند، تراشیده می‌شوند تا بتوان از آن‌ها به عنوان پایه برای بریج استفاده کرد اما زمانی که از ایمپلنت برای پرکردن فضای خالی بین دو دندان استفاده می‌کنیم هیچ آسیبی به دندان‌های سالم مجاور وارد نمی‌شود.

جلوگیری از تحلیل استخوانی: ایمپلنت دندان در عین احیاء عملکردهای مطلوب دندان، باعث حفظ ساختار دندان‌های مجاور می‌شود که همین عامل در بلند‌مدت به حفظ ساختار فک و صورت شما کمک می‌کند.

 

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

جراحی ایمپلنت دندان معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود، بنابراین در طول عمل نباید دردی احساس کنید. پس از از بین رفتن بی حسی، ممکن است کمی ناراحتی احساس شود، اما معمولاً با مسکن‌های تجویز شده توسط پزشک قابل کنترل است. اکثر بیماران می گویند که این ناراحتی و درد کمتر از حد انتظار است و بسیاری از آنها روز بعد به فعالیت‌های عادی خود بازمی‌گردند.

دندانپزشکی دیجیتال دکتر ادیب با ارائه روش های جراحی ایمپلنت دندان بدون برش و خونریزی به شما این امکان را می دهد تا حتی به امکان درد پس از ایمپلنت دندان فکر نکنید.

انواع ایمپلنت دندان

معرفی انواع دندان ایمپلنت

ایمپلنت های اندوستال: این نوع ایمپلنت ها رایج‌ترین نوع ایمپلنت هستند. آنها مستقیماً در استخوان فک قرار می‌گیرند و یک یا چند دندان مصنوعی را نگه می‌دارند.

ایمپلنت های ساب پریوستئال: این ایمپلنت‌ها در زیر لثه اما روی یا بالای استخوان فک قرار می‌گیرند. این نوع برای بیمارانی استفاده می شود که استخوان فک طبیعی سالم کافی ندارند و نمی‌توانند یا نمی‌خواهند برای بازسازی آن تحت عمل جراحی پیوند استخوان قرار گیرند.

ایمپلنت های زیگوماتیک: این نوع کاشت ایمپلنت، زمانی استفاده می شود که استخوان فک کافی برای ایمپلنت اندوستال وجود نداشته باشد. ایمپلنت به جای استخوان فک در استخوان گونه بیمار قرار می‌گیرد.

مینی ایمپلنت دندان (MDI): مینی ایمپلنت دندان همچنین به عنوان ایمپلنت های با قطر کوچک یا باریک شناخته می شوند، این ایمپلنت‌ها باریک‌تر از اغلب ایمپلنت دندان  رایج هستند. آنها عمدتاً برای تثبیت دندان مصنوعی تحتانی استفاده می شوند.

مهم است که با دکتر ادیب متخصص ایمپلنت در مرکز تخصصی ایمپلنت دکتر ادیب مشورت کنید تا تعیین کند کدام نوع ایمپلنت برای شرایط خاص شما بهترین انتخاب است.

مراحل ایمپلنت دندان در بهترین مرکز ایمپلنت دندان

از طراحی لبخند تا درمان ایمپلنت را می‌توان به پنج مرحله تقسیم کرد:

مرحله اول ویزیت و مشاوره:

دندانپزشک با معاینه دهان و دندان بیمار و با استفاده از عکس OPG یا CBCT موقعیت و فضای موجود در فک را بررسی کرده و بهترین راه‌حل درمانی را انتخاب می‌نماید. برای کاشت ایمپلنت باید حجم مناسبی از استخوان فک در محل مورد نظر وجود داشته باشد در غیر این صورت ممکن است که بر اساس نظر دندانپزشک، لازم باشد که پیوند استخوان حتی پیوند لثه انجام شود. (استخوان مورد استفاده برای این منظور معمولا به صورت پودر و یا بلوک استخوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.)

مرحله دوم کاشت ایمپلنت:

معمولا تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. دندانپزشک، بستر مناسبی در استخوان فک ایجاد می‌کند تا ایمپلنت را در آن قرار دهد. پس از کاشت ایمپلنت، ممکن است بیمار با تشخیص دندانپزشک بتواند در طول دوره بهبود از یک پروتز موقت بر روی ایمپلنت استفاده نماید.

مرحله سوم فرایند بهبود با دوره التیام و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک:

پس از کاشت ایمپلنت، به طور متوسط حدود 4 الی 12 هفته زمان برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک نیاز خواهد بود. بعد از حدود یک هفته بخیه‌ها برداشته می‌شوند. بیمار باید توجه داشته باشد که رعایت کامل بهداشت دهان و دندان در فرآیند بهبود حیاتی است.

مرحله چهارم ساخت قسمت روکش ایمپلنت:

پس از بهبودی اولیه، برای ساخت پروتز (روکش دندان) قالب‌گیری انجام می‌شود. پروتز نهایی توسط لابراتوار ساخته شده و توسط دندانپزشک بر روی ایمپلنت بارگذاری می‌شود.

مرحله پنجم معاینات دوره‌ای هر 6 ماه یکبار :

نکته بسیار مهم در درمان با روش ایمپلنت‌، مراقبت و انجام چکاپ‌های دوره‌ای توسط دندانپزشک است. در سال اول بعد از درمان با ایمپلنت، در فواصل ۳ماهه و پس از آن با تشخیص پزشک معالج در فواصل تعیین شده معاینه صورت می‌گیرد.

انواع روش ایمپلنت‌های دندان (سنتی، فوری و دیجیتال)

انواع روش ایمپلنت‌های دندان (سنتی، فوری و دیجیتال)

روش های مختلفی برای روش های کاشت دندان وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد خود هستند. سه روش اصلی ایمپلنت سنتی، فوری و دیجیتال هستند:

کاشت ایمپلنت دندان سنتی:

این رایج‌ترین روش ایمپلنت دندان است و شامل چندین مرحله است. این فرایند با برداشتن دندان آسیب دیده شروع می شود و به دنبال آن استخوان فک آماده می شود که ممکن است شامل پیوند استخوان نیز باشد.

پس از بهبودی استخوان فک که چند ماه طول می‌کشد، ایمپلنت دندانی در استخوان فک قرار می‌گیرد. پس از آن یک دوره بهبودی که می تواند چندین ماه طول بکشد به دنبال دارد.

پس از بهبودی، اباتمنت روی ایمپلنت قرار می‌گیرد و سپس روکش قالب گیری و به لابراتوار فرستاده می شود. در نهایت روکش پس از جند روز روی یایمپلنت دندان قرار می گیرد. کل فرایند ممکن است به دلیل زمان لازم برای بهبود بین مراحل چندین ماه (حدود 6 ماه) طول بکشد.

مراحل ایمپلنت دندان سنتی:

  • مشاوره اولیه: ارزیابی سلامت دهان، بحث در مورد سابقه پزشکی و برنامه ریزی درمان.
  • کشیدن دندان (در صورت لزوم): برداشتن دندان آسیب دیده یا پوسیده.
  • پیوند استخوان (در صورت نیاز): اگر استخوان فک خیلی نازک یا نرم باشد، ممکن است پیوند استخوان برای ایجاد یک پایه محکم برای ایمپلنت ضروری باشد.
  • دوره بهبودی اول: زمان بهبودی استخوان فک پس از پیوند است که ممکن است چندین ماه طول بکشد.
  • قرار دادن ایمپلنت: قرار دادن ایمپلنت با جراحی در استخوان فک.
  • دوره بهبودی دوم: در نظر گرفتن زمان برای استئواینتگراسیون، جایی که ایمپلنت با استخوان فک ترکیب می شود. این نیز می تواند چندین ماه طول بکشد.
  • قرار دادن اباتمنت: پس از بهبودی کامل، اباتمنت در بالای ایمپلنت قرار می‌گیرد.
  • قرار دادن روکش: در نهایت روکش به اباتمنت متصل می شود.

ایمپلنت دندان فوری

ایمپلنت دندان فوری:

این روش همچنین به عنوان ایمپلنت دندان یک روزه شناخته می شود، این روش امکان قرار دادن یک دندان موقت را در همان قرار ملاقات با کاشت ایمپلنت دندان شما فراهم می‌کند.

این روش برای بیمارانی با استخوان فک کافی توصیه می‌شود. این استخوان از قرار دادن و فشار فوری روی دندان موقت جدید پشتیبانی می‌کند. مزیت اصلی کاهش زمان کلی درمان و نتیجه زیبایی شناختی فوری است. با این حال، همه کاندیدای ایمپلنت های فوری نیستند. این نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک متخصص دندانپزشکی دارد.

مراحل ایمپلنت دندان فوری:

  • مشاوره اولیه: مانند ایمپلنت های سنتی، این شامل ارزیابی و برنامه ریزی درمانی است.
  • کاشت ایمپلنت: ایمپلنت در صورت لزوم بلافاصله پس از کشیدن دندان مستقیماً در استخوان فک قرار می‌گیرد.
  • قرار دادن روکش موقت: یک روکش موقت در همان روز جراحی روی ایمپلنت دندان گذاشته می شود.
  • بهبودی و استئواینتگراسیون: ایمپلنت طی چند ماه آینده با استخوان فک ادغام می شود.
  • قرار دادن روکش  دائمی: هنگامی که یکپارچه‌سازی ایمپلنت و استخوان فک کامل شد و لثه ها بهبود یافتند، روکش موقت با یک روکش دائمی جایگزین می شود.

ایمپلنت دیجیتال دندان:

ایمپلنت دیجیتال دندان یک رویکرد مدرن‌تر است که از تصویربرداری دیجیتال و طراحی به کمک رایانه (CAD) و فناوری‌های ساخت (CAM) استفاده می‌کند. این فرایند با اسکن دیجیتالی دهان آغاز می شود که یک مدل مجازی از دهان بیمار ایجاد می‌کند. از این مدل برای برنامه ریزی دقیق جراحی ایمپلنت استفاده می شود. استفاده از فناوری دیجیتال می تواند دقت کاشت ایمپلنت را بهبود بخشد، خطر عوارض را کاهش دهد و گاهی اوقات زمان درمان را کوتاه کند.

ایمپلنت های دیجیتال دندان امکان برنامه ریزی دقیق‌تری را فراهم می‌کند و به ویژه در موارد پیچیده می تواند مفیدتر باشند. هر یک از این روش‌ها بر اساس وضعیت سلامت دهان، تراکم استخوان و نیازهای خاص بیمار، نشانه‌های خود را دارند. باید با یک متخصص دندانپزشکی مشورت کنید تا مناسب‌ترین روش را برای وضعیت خود تعیین کنید.

مراحل ایمپلنت دندان دیجیتال:

  • اسکن دیجیتال و برنامه ریزی: این فرایند با اسکن دیجیتالی دهان آغاز می شود و یک مدل سه بعدی برای برنامه ریزی دقیق ایجاد می‌کند.
  • برنامه ریزی جراحی مجازی: جراحی ایمپلنت به صورت دیجیتالی و با استفاده از فناوری طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) برنامه ریزی شده است.
  • کاشت ایمپلنت: با هدایت طرح دیجیتال، ایمپلنت با جراحی در استخوان فک قرار می‌گیرد.
  • بهبودی و استئواینتگراسیون: مانند سایر روش‌ها، یک دوره زمانی برای ادغام ایمپلنت با استخوان ضروری است.
  • اباتمنت و قرار دادن روکش: پس از بهبودی، اباتمنت و سپس روکش  قرار می‌گیرند که اغلب توسط فناوری دیجیتال برای دقت هدایت می‌شوند.

هر روش ایمپلنت دندان نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق توسط یک متخصص دندانپزشکی دارد و بهترین رویکرد به نیازها و شرایط بیمار بستگی دارد.

ایمپلنت دندان به روش پانچ

ایمپلنت دندان به روش پانچ

این تکنیک شامل استفاده از یک ابزار پانچ مخصوص برای ایجاد یک برش دایره‌ای در بافت لثه است. این یک روش کم تهاجمی است که برای دسترسی به استخوان فک برای کاشت ایمپلنت استفاده می شود. تکنیک پانچ نیاز به بخیه را کاهش می دهد و می تواند به زمان بهبودی سریع‌تر منجر شود. این روش ایمپلنت دندان برای همه بیماران توصیه نمی شود و برای اجرای این روش درمانی به تجربه بالای دندانپزشک نیاز دارید، زیرا یک اشتباه در این روش می تواند آسیب های جبران ناپذیری به سلامت شما وارد کند.

ایمپلنت دندان با لیزر:

جراحی ایمپلنت دندان با لیزر از فناوری لیزری برای ایجاد برش‌های دقیق در فرایند ایمپلنت استفاده می‌کند. لیزر را می توان برای مراحل مختلف از جمله برش لثه و آماده سازی استخوان استفاده کرد. این روش می تواند خونریزی، تورم و ناراحتی بعد از جراحی را کاهش دهد.

ایمپلنت دندان با پودر استخوان

پودر استخوان یا مواد پیوند استخوان اغلب در روش های ایمپلنت دندانی که استخوان طبیعی کافی وجود ندارد، استفاده می شود. این پودر که می تواند منشأ مصنوعی، انسانی یا حیوانی داشته باشد، به ساخت استخوان فک برای حمایت از ایمپلنت کمک می‌کند. ایمپلنت دندان با پودر استخوان به ویژه در موارد از دست دادن شدید استخوان مفید است.

عوارض احتمالی کاشت دندان

عوارض احتمالی کاشت دندان چیست؟

عفونت در محل کاشت ایمپلنت: اگر در حین یا بعد از جراحی باکتری در ناحیه جراحی وجود داشته باشد، عفونت در محل کاشت ایمپلنت ایجاد می شود. حفظ شرایط استریل سخت در طول عمل و رعایت مراقبت های مناسب پس از جراحی برای به حداقل رساندن این خطر ضروری است.

آسیب به ساختارهای اطراف: در طول کاشت ایمپلنت، خطر آسیب جزئی به ساختارهای مجاور، مانند دندان‌های مجاور یا رگ‌های خونی وجود دارد. دندانپزشکان با تجربه برای جلوگیری از چنین عوارضی اقدامات احتیاطی را انجام می‌دهند.

آسیب عصبی: آسیب عصبی می تواند منجر به درد، بی حسی یا احساس سوزن‌سوزن‌شدن در دندان ها، لثه ها، لب‌ها یا چانه شما شود. دندانپزشکان به دقت نزدیکی عصب را ارزیابی می‌کنند و اقداماتی را برای جلوگیری از آسیب در حین جراحی انجام می‌دهند. بهترین روش جلوگیری از این مشکل استفاده از مزایایی دندانپزشکی دیجیتال است تا ریسک آسیب عصبی را به صفر برسانید.

مشکلات سینوسی: ایمپلنت در فک بالا می تواند به داخل یکی از حفره سینوس بیرون بزند و به طور بالقوه باعث ایجاد مشکلات سینوس می شود. ارزیابی و برنامه ریزی صحیح توسط دندانپزشک شما به جلوگیری از این مشکل کمک می‌کند.

شکست ایمپلنت: در برخی موارد، استخوان فک ممکن است به درستی با ایمپلنت جوش نخورد و در نتیجه شرایطی به نام شکستگی استخوانی ایجاد شود. این می تواند منجر به بی‌ثباتی ایمپلنت شود و ممکن است نیاز به درمان اصلاحی داشته باشید.

پری ایمپلنتیت: پری ایمپلنتیت یک بیماری التهابی است که بافت‌های نرم و سخت اطراف ایمپلنت‌ها را تحت تأثیر قرار می دهد و اغلب منجر به از بین رفتن استخوان نگهدارنده می شود. معاینات منظم دندانپزشکی برای نظارت و مدیریت این وضعیت ضروری است.

ایمپلنت فرش ساکت

در درمان ایمپلنت به طور کلی روشی داریم به نام کاشت ایمپلنت فرش ساکت (fresh socket)، ایمپلنت ها فرش ساکت با سه تا تکنیک انجام می شود.

  1. کشیدن و گذاشتن همزمان ایمپلنت دندان )فرش ساکت همزمان)
  2. روش ایمپلنت فرش ساکت early
  3. روش ایمپلنت فرش ساکت delay

 

ایمپلنت فرش ساکت همزمان

در این روش درمانی ریشه دندان کشیده می شود. در فرش ساکت همزمان، ریشه عفونت زیادی ندارد. اگر غفونت کیست داشته باشد، دندانپزشک کاملا میتواند بهش دید دسترسی داشته باشه، کل ضایعه را تخلیه کند و اگر از پاکسازی کیست و تخلیه اعتماد حاصل پیدا بکند، میتواند همزمان ایمپلنت دندان را انجام دهد.

در فرش ساکت همزمان، شرایط بافت استخوانی، عفونت و باقی ماندن ضایعات باید دارای استاندارد های حداقلی باشند تا بتوانیم از این روش فوری در کاشت دندان استفاده کنیم.

 

ایمپلنت فرش ساکت early

تکنیک ایرلی (early) یعنی کاشت ایمپلنت دندان در اولین فرصت بعد از کشیدن دندان است. اولین فرصت بعد از کشیدن دندان حدود سه هفته (20 روز) هست که میتوانیم همزمان ایمپلنت دندان را بکشیم و با بیست روز تاخیر ایمپلنت گذاشته شود. دلیل این تاخیر 20 روزه، ارتباط مستقیمی با اندازه، شماره و عفونت دندان دارد. در این موارد بیشتر مشکل به دلیل بافت نرم است که در طول مدت 20 روز بافت نرم ترمیم خود را کامل می کند.

 این تاخیر 3 هفته ای به ما کمک می کند که زمانی که ایمپلنت گذاشته می شود، لثه زودتر بهبود پیدا کند. ایمپلنت فرش ساکت early زمانی انجام می شود که استخوان مشکلی ندارد فقط مشکل بافت نرم داریم. بافت نرم ظرف همین 20 روز به ما کمک میکند تا مشک ما حل شود و ایمپلنت دندان را بگذاریم.

 

ایمپلنت فرش ساکت delay

در ایمپلنت فرش ساکت دیلی (delay)، اولین فرصت کاشت دندان پس از کشیدن دندان و حدود شش هفته بعد هست. ایمپلنت فرش ساکت دیلی بیشتر مواقع برای مشکلات استخوانی کاربرد دارد. به طور مثال دندان کشیده شده است ولی یک حفره بزرگی باز شده است، در این شرایط ضمن این که لثه باز شده، استخون هم باز هست. ایمپلنت فرش ساکت delay از 6 هفته تا 3 ماه زمان نیاز دارد تا فضای خالی ریشه دندان در فک بهبود یابد.

انتخاب روش درمانی ایمپلنت فرش ساکت

متناسب با اندازه حفره استخوانی، حفره ای که دندان کشیده شده است، روش درمانی انتخاب می شود. درجه سختی کشیدن دندان نکته مهمی است، شرایطی هست دندان که ممکن است دندان به سختی کشیده شود و ناحیه ترامواتیزه شده است باید به آن فرصت 6 هفته‌ای داده شود تا بازسازی انجام شود.

این روش درمانی بحثی بسیار مدرن، جدید و پیشرفته هست که هم برای بیماران کاربرد زیادی دارد و هم به درد دندانپزشکان میخورد.

مراقبت بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت بعد از ایمپلنت دندان

  1. مراقبت های فوری پس از جراحی: رعایت بهداشت دهان قبل و بعد از کاشت ایمپلنت ضروری است. پس از جراحی ایمپلنت، دستورالعمل‌های دندانپزشک پس از عمل را به دقت دنبال کنید. این ممکن است شامل مصرف داروهای تجویز شده، استفاده از دهانشویه مخصوص و پرهیز از غذاهای خاصی باشد که می تواند محل جراحی را تحریک کند.
  2. دندان کاشته شده نیز برای داشتن نتایج قابل قبول نیاز به مراقبت دقیق دارد. گاز استریل موجود در دهان را تا یک ساعت پس از جراحی، با فشار ملایم نگه داشته و سپس دور بیندازید.
  3. بهداشت دهان و دندان: حفظ بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از عفونت اطراف ایمپلنت بسیار مهم است. دندان‌های خود را دو بار در روز مسواک بزنید، روزانه از نخ دندان استفاده کنید و طبق توصیه دندانپزشک از دهانشویه ضد میکروبی استفاده کنید.
  4. معاینات منظم دندانپزشکی: برای معاینات روتین به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این بازدیدها برای نظارت بر سلامت ایمپلنت، دندان‌های طبیعی و لثه ضروری است. تشخیص زودهنگام هر گونه مشکل می تواند به مداخله به موقع منجر شود.
  5. در ابتدا از غذاهای سفت خودداری کنید: در مراحل اولیه پس از جراحی ایمپلنت، از رژیم غذایی نرم استفاده کنید تا از وارد کردن فشار بیش از حد به محل ایمپلنت جلوگیری کنید. طبق توصیه دندانپزشک، به تدریج غذاهای سفت‌تر را دوباره وارد برنامه غذایی کنید.
  6. سیگار نکشید: سیگار می تواند روند بهبودی را مختل کند و خطر عوارض را افزایش دهد. اکیداً توصیه می شود در طول دوره نقاهت از استعمال دخانیات خودداری کنید.
  7. تمیز کردن مناسب اطراف ایمپلنت‌ها: از مسواک‌های بین دندانی تخصصی برای تمیز کردن نواحی سخت در دسترس اطراف ایمپلنت خود استفاده کنید. تمیز کردن مناسب به جلوگیری از تجمع پلاک کمک می‌کند و خطر ابتلا به پری ایمپلنتیت را کاهش می دهد.
  8. تورم تا 72 ساعت پس از جراحی افزایش داشته و پس از آن به تدریج کاهش می‌یابد و معمولا در پایان هفته اول از بین می‌رود. جهت کاهش تورم استفاده از کمپرس یخ، پس از اتمام جراحی توصیه می‌شود. (یخ را به مدت 10 دقیقه از بیرون روی محل مورد نظر (روی صورت) قرار داده و سپس 5 دقیقه به بافت استراحت دهید.)

  9. جهت کاهش تورم پس از جراحی، بالاتر نگه داشتن سر نسبت به بدن در هنگام خواب توصیه می‌شود. به دلیل استفاده از داروهای آرام‌بخش و بی‌حسی در چند ساعت اولیه پس از جراحی، رانندگی نکنید.

  10. پس از جراحی به مدت یک روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه جراحی خودداری نمایید. 2 یا 3 روز بعد از جراحی از مسواک نایلونی نرم بنا به تشخیص پزشک استفاده کنید. بهتر است از خمیر دندان و محصولات تمیزکننده مخصوص دندان‌های حساس استفاده شود.

  11. تا زمان کشیدن بخیه روزانه چندمرتبه شستشوی دهان با نرمال سالین یا همان سرم نمکی انجام شود. پس از 3 الی 4 روز از دهان‌شویه (محلول کلرهگزیدین) استفاده گردد.

  12. نوشیدن مایعات پس از جراحی امکان پذیر است و مایعات خنک برای 24 ساعت اول توصیه می‌شود، ولی برای جویدن باید دقت داشته باشید که اگر دقت کافی نشود می‌تواند باعث خونریزی و آسیب به ناحیه جراحی شود، بنابراین بهتر است تا 24 ساعت از جویدن پرهیز شود.

  13. در روزهای اولیه پس از جراحی، از بیرون انداختن آب دهان پرهیز کنید زیرا مکش در فضای دهان باعث تشدید خونریزی می‌شود. از جویدن هر خوراکی سختی در سمتی که ایمپلنت کار گذاشته شده است خودداری نمایید.

  14. تمرینات و فعالیت‌های ورزشی در چند روز ابتدایی پس از جراحی را متوقف نمایید. بعد از کاشت ایمپلنت، از مصرف دخانیات پرهیز کنید. داروهای تجویزی را مطابق دستور پزشک مصرف کنید.

رعایت این دستورالعمل‌های مراقبتی و هر دستورالعمل خاصی که توسط متخصص دندانپزشک شما ارائه می شود برای اطمینان از موفقیت و دوام طولانی مدت ایمپلنت دندانی شما بسیار مهم است. نگهداری منظم دندان و اقدامات دقیق بهداشت دهان و دندان نقش اساسی در حفظ سلامت ایمپلنت شما و ساختارهای دهان اطراف آن دارد.

نمونه درمان ایمپلنت دندان دندانپزشکی ادیب

سوالات پرتکرار ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود و در طول جراحی اطمینان حاصل می شود که بیمار احساس درد نمی‌کند. ممکن است کمی ناراحتی یا درد خفیف بعد از عمل داشته باشید که معمولاً با داروهای مسکن تجویز شده قابل کنترل است. میزان ناراحتی در افراد متفاوت است، اما درد شدید غیرمعمول است و باید به دندانپزشک گزارش شود.

راهکار استفاده از ایمپلنت یک دستاورد تجربی نیست، این راهکار یک تکنیک دندان‌پزشکی مدرن است که به صورت علمی آزمایش شده و دهه‌هاست که توسط دندانپزشکان و جراحان در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما مطابق با شرایط هر بیمار، فاکتورهای خطر می‌تواند متفاوت باشد. در موارد خاص، از جمله بهداشت ضعیف دهان یا توانایی پایین بدن برای بهبود محل جراحی در بیماران دیابتی یا بیماران دارای استئوپروسیس (پوکی استخوان) ممکن است شانس موفقیت ایمپلنت تحت‌الشعاع قرار گیرد. از آنجایی که هر جراحی مخاطرات بالقوه خود را دارد، بررسی این موضوع که آیا استفاده از ایمپلنت دندان برای شما گزینه مناسبی است یا خیر، بر عهده دندانپزشک شما خواهد بود.

مکان کلینیک دندانپزشکی می تواند به طور قابل توجهی بر قیمت گذاری تأثیر بگذارد. کلینیک ها در مناطق شهری یا مکان های برتر ممکن است به دلیل افزایش هزینه های عملیاتی و تقاضا، هزینه های بیشتری دریافت کنند. کلینیک های ایمپلنت شناخته شده به دلیل کیفیت و نتایج موفق ممکن است هزینه بیشتری برای خدمات خود دریافت کنند.

تجربه و تخصص دندانپزشکی که جراحی ایمپلنت را انجام می دهد می تواند بر هزینه آن تأثیر بگذارد. ایمپلنتولوژیست های با تجربه بالا اغلب هزینه های بیشتری را دریافت می‌کنند. نوع و کیفیت مواد ایمپلنت دندانی مورد استفاده می تواند متفاوت باشد. مواد درجه یک ممکن است منجر به هزینه های بالاتر شود.

برخی از کلینیک ها ممکن است خدمات اضافی مانند آرام بخش یا تشخیص های پیشرفته را در بسته های خود داشته باشند که بر هزینه کلی تأثیر می گذارد. کلینیک های مجهز به فناوری پیشرفته دندانپزشکی ممکن است هزینه بیشتری را برای استفاده از این ابزارها دریافت کنند.

هزینه‌های ایمپلنت دندان بسته به پیچیدگی مورد جراحی، تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز، همچنین نیاز یا عدم نیاز به پیوند استخوان متفاوت است. مواردی که باید در هزینه‌ها در نظر گرفته شود هزینه جراحی و ایمپلنت، پروتز (تاج دندان) و لابراتوار دندان‌پزشکی می‌باشد. با نگاه بلندمدت به این شیوهٔ درمان، هزینه ایمپلنت دندان به صرفه خواهد بود.

طول عمر ایمپلنت دندان  بسته به عوامل مختلفی می تواند متفاوت باشد:

اقدامات خوب بهداشت دهان و معاینات منظم دندانپزشکی می تواند طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش دهد.

سلامت عمومی بیمار و انتخاب های سبک زندگی، مانند سیگار کشیدن یا مصرف بیش از حد الکل، می تواند بر طول عمر ایمپلنت تأثیر بگذارد.

کیفیت مواد کاشت و شهرت سازنده می تواند بر مدت زمان ماندگاری ایمپلنت تأثیر بگذارد.

مهارت دندانپزشک در قرار دادن ایمپلنت در موقعیت صحیح برای موفقیت طولانی مدت آن بسیار مهم است.

به طور کلی، ایمپلنت دندان  از میزان موفقیت بالایی برخوردار هستند و با مراقبت مناسب، می توانند سال‌ها، اغلب ده‌ها سال دوام بیاورند.

ایمپلنت های دیجیتال دندان به استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند تصویربرداری سه بعدی و برنامه ریزی با هدایت کامپیوتری برای قرار دادن دقیق ایمپلنت دندان  اشاره دارد. این رویکرد دقت و کارایی پیشرفته در قرار دادن کاشت را ارائه می دهد.

ایمپلنت های دیجیتال دندان برای موارد زیر مناسب هستند:

  • بیماران با موارد پیچیده‌ای که نیاز به برنامه ریزی دقیق دارند.
  • روش های کم تهاجمی
  • افرادی که به دنبال زمان جراحی کوتاه‌تر و بهبودی سریع‌تر هستند.
  • بیمارانی با حجم استخوان محدود که جای‌گذاری دقیق آنها حیاتی است.

ایمپلنت دندان  دیجیتال راه حلی بسیار دقیق و مناسب را ارائه می‌دهند و آنها را به انتخابی مناسب برای افراد مختلفی که به دنبال درمان ایمپلنت دندان هستند تبدیل می‌کند.

جراحی سینوس لیفت که به عنوان افزایش سینوس نیز شناخته می شود، یک عمل دندانپزشکی است که برای افزایش میزان استخوان در فک بالا، به ویژه در ناحیه پرمولرها و آسیاب‌ها انجام می شود. اغلب زمانی که ارتفاع استخوان کافی برای پشتیبانی از قرار دادن ایمپلنت دندان  در دندان‌های عقب بالایی وجود ندارد، ضروری است. در طی این روش، غشای سینوس بلند می‌شود و مواد پیوند استخوان در زیر آن قرار می‌گیرد تا پایه‌ای پایدار برای کاشت ایمپلنت ایجاد شود.

در حالی که ایمپلنت دندان  یک راه حل بسیار موثر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته هستند، ممکن است جایگزینی هر دندان با ایمپلنت امکان پذیر یا ضروری نباشد. تعداد ایمپلنت دندان  مورد نیاز به عوامل مختلفی از جمله سلامت دهان و دندان بیمار، تراکم استخوان و اهداف درمانی فردی بستگی دارد. دندانپزشکان معمولاً ایمپلنت را برای تک‌تک دندان‌های از دست رفته، بریج‌ها یا پروتزهای متکی به ایمپلنت برای چندین دندان از دست رفته یا ترمیم قوس کامل توصیه می‌کنند.

کیفیت ایمپلنت دندان تنها به کشور سازنده بستگی ندارد. ایمپلنت دندان  با کیفیت بالا توسط تولید کنندگان معتبر در سراسر جهان تولید می شوند. برخی از شرکت‌های معروف ایمپلنت دندان در کشورهایی مانند ایالات متحده، آلمان، سوئیس و سوئد مستقر هستند. نکته کلیدی این است که دندانپزشک یا جراح دهان و دندانی را انتخاب کنید که از ایمپلنت های تولید کنندگان قابل اعتماد با سابقه موفقیت آمیز استفاده کند.

بله، جراحی ایمپلنت دندان معمولاً به‌نوعی بی حسی  یا آرام‌بخش نیاز دارد تا از راحتی بیمار در طول عمل اطمینان حاصل شود. نوع بی حسی  مورد استفاده می‌تواند متفاوت باشد، از جمله بی‌حسی موضعی برای بی‌حس کردن محل ایمپلنت، آرام‌بخشی آگاهانه برای آرام‌سازی یا بی حسی  عمومی برای موارد پیچیده‌تر. انتخاب بی حسی  به ترجیح بیمار، پیچیدگی عمل جراحی و توصیه دندانپزشک بستگی دارد.

روکش‌های PFM نوعی روکش سنتی هستند که در ایمپلنت دندان  مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها دارای یک هسته فلزی هستند که با نمای بیرونی سرامیکی پوشانده شده است.

هزینه می تواند متفاوت باشد، اما روکش‌های PFM عموماً ارزان‌تر از روکش‌های تمام سرامیکی یا تمام چینی هستند. با این حال، ممکن است هنوز هم گران‌تر از روکش‌های فلزی باشند.

روکش‌های زیرکونیا از دی‌اکسید زیرکونیوم ساخته شده‌اند که یک نوع سرامیک بسیار بادوام است. آنها معمولاً به دلیل زیبایی و استحکام بهبود یافته گران‌تر از روکش‌های PFM هستند. روکش‌های زیرکونیا به دلیل ظاهر طبیعی و کیفیت طولانی مدت انتخابی محبوب هستند.

هزینه ایمپلنت های تمام دهان می تواند بسیار بالا باشد، زیرا شامل چندین ایمپلنت و روکش  می شود. این روش اغلب به برنامه ریزی گسترده، جراحی و مواد با کیفیت بالا نیاز دارد.

هزینه کل بسته به تعداد ایمپلنت های مورد نیاز و نوع سیستم ایمپلنت مورد استفاده می تواند بسیار متفاوت باشد. برای دریافت قیمت دقیق ایمپلنت کل فک بالا و پایین می توانید با دندانپزشکی ادیب تماس بگیرید.

پس از جراحی ایمپلنت دندان، معمولاً کمی درد و ناراحتی را تجربه می کنید که می تواند از چند روز تا یک هفته طول بکشد.

شدت و مدت درد به عواملی مانند پیچیدگی روش، تحمل درد بیمار و نحوه مدیریت مراقبت های بعد از عمل بستگی دارد. الیته پزشک مسکن های مورد نیاز برای کاهش درد را برای شما تجویز می کنند.

به طور کلی ایمپلنت دندان 7 مرحله دارد که در قسمت پایین به طور خلاصه هر مرحله معرفی شده است.

  1. مشاوره و برنامه ریزی: معاینه اولیه، احتمالاً شامل اشعه ایکس یا تصویربرداری سه بعدی، و برنامه ریزی درمان.
  2. کشیدن دندان (در صورت لزوم): برداشتن دندان آسیب دیده یا پوسیده.
  3. پیوند استخوان (در صورت نیاز): اگر استخوان فک کافی نباشد، ممکن است به پیوند استخوان برای ایجاد یک پایه محکم برای ایمپلنت نیاز باشد.
  4. قرار دادن ایمپلنت: قرار دادن ایمپلنت با جراحی در استخوان فک.
  5. بهبودی و استئواینتگراسیون: دوره‌ای برای ادغام ایمپلنت با استخوان، معمولاً چندین ماه.
  6. قرار دادن اباتمنت: پس از بهبودی، اباتمنت در بالای ایمپلنت قرار می‌گیرد.
  7. محل قرارگیری دندان مصنوعی:  روکش  دندان یا دندان مصنوعی به اباتمنت متصل می شود.
  1. داروهای ضد درد: مسکن‌های بدون نسخه یا داروهای تجویز شده می‌توانند طبق دستور مصرف شوند.
  2. کمپرس سرد: استفاده از کمپرس یخ می تواند به کاهش تورم و کاهش درد کمک کند.
  3. رژیم غذایی نرم: خوردن غذاهای نرم می تواند از تحریک در محل ایمپلنت جلوگیری کند.
  4. بهداشت دهان و دندان: تمیز نگه داشتن دهان از عفونت جلوگیری می‌کند که می تواند درد را کاهش دهد.
  5. استراحت: استراحت کافی به روند بهبودی کمک می‌کند.
  • عفونت در محل ایمپلنت
  • آسیب به سازه‌های اطراف
  • آسیب عصبی
  • مشکلات سینوس (برای کاشت فک بالا)
  • شکست ایمپلنت یا پری ایمپلنتیت

هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد ایمپلنت دندان  خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند. مواد مورد استفاده، مانند تیتانیوم و زیرکونیا، زیست سازگار هستند و به طور گسترده‌ای بی خطر در نظر گرفته می شوند.

در حالی که خطر عفونت وجود دارد، زمانی که این روش تحت شرایط استریل مناسب و با مراقبت های خوب پس از عمل انجام شود، به طور کلی کم است. رعایت بهداشت دهان و دندان و پیروی از دستورات دندانپزشک می تواند خطر ابتلا به عفونت را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

خود ایمپلنت دندان  که معمولاً از تیتانیوم ساخته شده‌اند، بسیار بادوام هستند و بعید است که آسیب ببینند. با این حال، روکش  (دندان مصنوعی قرار داده شده روی ایمپلنت) ممکن است مانند دندان‌های طبیعی به‌مرورزمان آسیب ببیند یا فرسوده شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان و معاینات منظم دندانپزشکی برای حفظ سلامت و طول عمر ایمپلنت دندان و روکش  آن ضروری است.

بلافاصله پس از جراحی، بهتر است از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید تا از تحریک محل ایمپلنت جلوگیری کنید. به‌عنوان‌مثال می توان به ماست، پوره سیب، پودینگ، سوپ و اسموتی اشاره کرد.

به تدریج، با پیشرفت بهبودی، می‌توانید غذاهای جامد بیشتری را وارد رژیم غذایی خود کنید.

به طور کلی توصیه می شود قبل از غذا خوردن صبر کنید تا اثر بی‌حس‌کننده موضعی از بین برود. این کار برای جلوگیری از گاز گرفتن زبان یا گونه‌ها در حالی که هنوز بی‌حس هستند، که معمولاً چند ساعت پس از جراحی است، انجام می‌شود. با مایعات یا غذاهای بسیار نرم شروع کنید تا مطمئن شوید که به محل کاشت فشار وارد نمی‌کنید.

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها بعد از جراحی ایمپلنت دندان به هر مورد و توصیه دندانپزشک بستگی دارد. به طور معمول، در صورت تجویز، آنتی‌بیوتیک‌ها حدود 5 تا 7 روز پس از جراحی برای جلوگیری از عفونت مصرف می شوند. با این حال، مدت زمان دقیق می تواند بر اساس پیچیدگی عمل و سلامت بیمار متفاوت باشد.

پیروی از دستورالعمل‌های دندانپزشک در مورد استفاده از دارو بسیار مهم است. به یاد داشته باشید، وضعیت هر بیمار منحصر به فرد است، بنابراین اینها دستورالعمل‌های کلی هستند. برای بهترین نتیجه، همیشه دستورالعمل‌های خاصی را که توسط متخصص دندانپزشکی ارائه شده است دنبال کنید.

سیگار کشیدن: جریان خون به لثه ها را مختل می‌کند، روند بهبودی را کند می‌کند و خطر شکست ایمپلنت را افزایش می دهد.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: عدم رعایت بهداشت می تواند منجر به عفونت‌هایی مانند پری ایمپلنتیت شود و ایمپلنت را به خطر بیندازد.

جویدن غذاهای سفت: به خصوص بلافاصله پس از جراحی، غذاهای سفت یا ترد می توانند به محل ایمپلنت آسیب برسانند.

دندان قروچه یا فشردن دندان ها (براکسیسم): این امر می تواند فشار زیادی بر ایمپلنت و دندان‌های اطراف وارد کند.

غفلت از معاینات منظم دندانپزشکی: مراجعه منظم به دندانپزشک برای نظارت بر سلامت ایمپلنت بسیار مهم است.

اگر آلرژی شناخته شده‌ای به فلزات، مانند حساسیت به نیکل دارید، مهم است که به دندانپزشک خود اطلاع دهید. ایمپلنت دندان  سنتی معمولاً از تیتانیوم ساخته می شوند که به دلیل زیست سازگاری بالایی که دارد معمولاً به خوبی تحمل می شود.

برای بیمارانی که به فلز حساسیت دارند، می توان جایگزین‌هایی مانند ایمپلنت زیرکونیا را در نظر گرفت. زیرکونیا یک ماده سرامیکی بدون فلز است که زیست سازگاری نیز دارد و می تواند گزینه خوبی برای کسانی باشد که به فلز حساسیت دارند.

ضروری است که قبل از انجام عمل در مورد هر گونه آلرژی یا حساسیت با دندانپزشک خود صحبت کنید تا بهترین ماده برای ایمپلنت دندان  خود را تعیین کنید.

زمانی که شما اطمینان دارید که کل کیست و عفونت را خارج کرده اید، کاشت ایمپلنت فرش ساکت امکانپذیر است.  اگر مشکل استخوان، عفونت و پرایمیری استابیلیتی (پایداری اولیه) برای ایمپلنت نداشته باشید.

بهترین انتخاب برای جایگزینی دندان از دست رفته، فرش ساکت هست. به دلیل اینکه به ازای هر جراحی در ناحیه مورد نظر مقداری استخوان و فلپ از دست داده می شود که باعث می شود ایمپلنت پایین تر بسته شود.

و زمانیکه فیکسچر گذاشته می شود، فیکسچر به عنوان بهترین تنت یا خیمه عمل می کند. در این حالت ریشه دندان خارج می شود و فیکسچر از کلاپس (سقوط) استخوان ان و لثه جلوگیری میکند.

 امتیاز بزرگ فرش ساکت این است که خودش به معنای واقعی میتونه باعث رشد مجدد استخوانی و جوانسازی صورت شود.