​ایمپلنت دیجیتال

​ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال از مدل سازی کامپیوتر سه بعدی برای بررسی شرایط استخوان فک و موقعیت قرار گیری رشته های عصبی استفاده می کند. دندانپزشک با داشتن این اطلاعات معتبر می تواند عمل کاشت ایمپلنت را با کمترین شکاف در فک انجام دهد.

ایمپلنت دیجیتال به منظور ایجاد کمترین شکاف ممکن طراحی شده است و همچنین درد در روش ایمپلنت دیجیتال به طور قابل توجهی نسبت به عمل جراحی ایمپلنت سنتی کاهش پیدا می کند.

مراحل کاشت دندان با استفاده از راهنمای جراحی ( شابلون جراحی یا سرجیکال گاید) که بر اساس محل قرارگیری ایمپلنت در اختیار پزشک قرار می گیرد صورت می پذیرد. با استفاده از آن جراح می تواند مطمئن باشد که عمل جراحی کمترین آسیب را به اعصاب اطراف یا دندانهای مجاور وارد می کند. این راهنما همچنین به دندانپزشک کمک می کند تا دقیق ترین و کوچکترین شکاف های ممکن را برای کاشت ایمپلنت ایجاد کند.

مراحل ایمپلنت دیجیتال

مرحله اول:

  • دریافت اطلاعات لازم با استفاده ازاسکنر داخل دهانیو CBCT (عکس رادیو گرافی سه بعدی)
  • بررسی وضعیت بافت نرم (لثه)
  • بررسی وضعیت بافت سخت (استخوان فک)
  • بررسی بهداشت دهانی بیمار​​​​​​​

مرحله دوم :

ساخت راهنمای دیجیتال ( سرجیکال گاید) توسط پرینتر سه بعدی (​​​​​​​3D) که به دندانپزشک کمک می کند ،تا بدون نیاز به برش و شکافتن لثه محل و زاویه دقیق کاشت ایمپلنت را با بالا ترین دقت ممکن مشخص کند.

مرحله سوم :

کاشت ایمپلنت با تکنیک Flapless ( بدون برش و بخیه ) و قرار دادن اباتمنت و روکش موقت ( در صورت تمایل بیمار ) در انتها. این مرحله به صورت استاندارد بین 15 الی 30 دقیقه زمان می برد.​​​​​​​

مزایای ایمپلنت دیجیتال :

  • ایمپلنت دیجیتال ، دقت بسیار بالایی دارد. در نتیجه احتمال موفقیت آن بسیار بالا و درصد خطای نزدیک به صفر دارد.
  • ایمپلنتدیجیتال ، به دلیل کاهش میزان برش لثه و عدم نیاز به بخیه، دردهای بعد از عمل به حداقل می رسد.
  • از اصلی ترین مزیت های ایمپلنت دیجیتال، امکان کاشت چند پایه ایمپلنت طی یک جلسه می باشد که در مقایسه با روش سنتی، سرعت اثربخشی بسیار بالاتری دارد.
  • درایمپلنت دیجیتالبا توجه به این که دندانپزشک تصویر دقیقی از آناتومی فک و مسیرهای عروقی دارد، فرآیند کاشت دندان را در مدت زمان بسیار کوتاه تری به انجام می رساند. به طور معمول، کاشت دندان دیجیتال حدود 15 دقیقه زمان خواهد برد.
  • به دلیل کوچک بودن برش ها و شکاف های لثه در این نوع ایمپلنت، بیمار بلافاصله پس از اتمام آن می تواند غذاهای طبیعی بخورد و نیاز به مراقبت های بعد از عمل سختگیرانه ای ندارد.

​هزینه ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش های معمول یا سنتی به دلیل استفاده از تجهیزات مدرن مانند اسکنر داخل دهانی ،پرینتر سه بعدی و نرم افزار های تخصصی و همچنین تخصص جراح بیشتر می باشد.

​ایمپلنت کامل فک یا فول موس با تکنیک دیجیتال

شما ممکن است دندان های خود را به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی، عدم رعایت بهداشت، کهولت سن، ضربات فیزیکی از دست بدهید . برای جایگزینی دندان های ازدست رفته پزشکان راه حل های متفاوتی را پیشنهاد می کنند ،یکی از آن راه حل ها ایمپلنت فول موس است .ایمپلنت فول ماوس یک پل دندانی بر پایه ایمپلنت کاشته شده در فک است که کاملا ثابت بوده و بدون هیچ حرکتی مانند دندان طبیعی عمل می کند .

نحوه جای گذاری ایمپلنت فول ماوس به این شکل است که ابتدا پیچ های ایمپلنت که فیکسچر نام دارد توسط متخصص با تکنیک دیجیتال در فک قرار می گیرد . پس از کار گذاشتن فیکسچر ۲ تا ۶ ماه طول می کشد تا فیکسچر های کاشته شده شرایط مناسب برای قرار گیری روکش را به دست آورند . در این مدت برای پوشش بی دندانی شخص می توان از روکش موقت استفاده نمود .

پس از پایان دوره ۲ تا ۶ ماهه و استحکام کامل ایمپلنت ها در فک، روکش های پل مانند برپایه ایمپلنت ها توسط پیچ های مخصوص محکم می شود و شخص دوباره می تواند به زیبایی قبل و با اعتماد به نفس بیشتر لبخند بزند.

طرح انجام ایمپلنت کل دهان با ایمپلنت دیجیتال می تواند برای هر فرد متفاوت باشد . گاهی اوقات ممکن است میزان حجم استخوان فک برای کاشت ایمپلنت کافی نباشد و بیمار به استخوان فک احتیاج داشته باشد .در موارد جزئی تحلیل استخوان ، بازسازی استخوان با کاشت ایمپلنت هم زمان انجام می شود و در موارد شدیدتر ابتدا بازسازی استخوان انجام می شود سپس ایمپلنت کاشته می شود . اگر تحلیل استخوان خیلی شدید باشد ، فرد باید در بیمارستان بستری شود و پیوند های وسیع تر استخوان فک را انجام دهد . پس از تکمیل بازسازی ، پایه ها داخل استخوان فک قرار می گیرند .

ایمپلنت دیجیتال چه مزایایی نسبت به پروتز متحرک یا دندان مصنوعی دارد؟

  • حفظ استخوان فک ( عدم درمان دندان از دست رفته باعث تحلیل استخوان فک شده و همچنین سبب تخریب دندانهای مجاور می شود)
  • حفظ زیبایی صورت و جوان سازی پوست
  • ثابت نگه داشتن ارتفاع صورت
  • افزایش توانایی جویدن وبازگشت عملکرد عظلات صورت که منجر بهجوان سازی صورتمی گردد.
  • افزایش اعتماد به نفس اجتماعی
  • بهبود تکلم در نتیجه عدم تحلیل استخوان فک
  • در درمان ایمپلنت مانند دیگر درمانها نیاز تراشیدن دندانهای مجاور نیست.
  • کاهش اندازه پروتز دندان
  • ثابت کردن پروتز متحرک نهایتا نتیجه بهبود تکلم
  • ایمپلنت فشار اضافی به لثه نمی آورد.
  • بهبود سلامت روانی بیمار.

عوامل موثر بر موفقیت ایمپلنت دیجیتال چیست؟

میزان موفقیت ایمپلنت دندان بالای ۹۷ درصد است. سازگاری آلیاژی خاص از تیتانیوم با بدن مزیت این قطعه است اما عوامل دیگر شامل :

  • وضعیت سلامتی بدن بیمار
  • سلامت لثه دندان
  • وجود استخوان کافی برای جوش خوردن
  • عدم عفونت، درد و خونریزی ایمپلنت دندان
  • تلاش بیمار جهت مراقبت دندان کاشته شده
  • مهارت، تجربه متخصص ایمپلنت
  • پشتوانه علمی و اعتبار ایمپلنت مصرفی

اوردنچر برپایه ایمپلنت چیست؟​​​​​​​

درحقیقت اوردنچر برپایه ایمپلنت، نوعی دندان مصنوعی است که روی پایه ایمپلنت سوار می شود و به بیمارانی که کل دندانهای فک بالا یا پایین یا هر دو فک را از دست داده اند کمک می کند که کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیده و تمام آنچه را که پیش از کشیدن کل دندانهایشان تجربه کرده اند دوباره تکرار کنند​​​​​​​.

چرا اوردنچر برپایه ایمپلنت؟

زمانیکه تعداد زیادی از دندانهای خود را بر اثر تصادف، پوسیدگی یا شکستن از دست می دهید؛ کیفیت زندگیتان از هر لحاظ تحت تاثیر قرار می گیرد. خالی ماندن جای دندانها نه تنها بر زیبایی و اعتماد به نفس شما موثر است بلکه روی سلامتی شما چه از لحاظ بهداشت دهان و دندان و چه از لحاظ مواد غذایی که می توانید بخورید؛ تاثیر بسزایی دارد.

شکی نیست که به منظور برخورداری از یک زندگی باکیفیت باید دندانهای خود را جایگزین کنید. روشهای مختلفی برای جایگزین کردن دندانهای خالی وجود دارد اما به جرات می توان گفت اوردنچر برپایه ایمپلنت بهترین روشی است که با تکنولوژی پیشرفته روز می تواند در این شرایط به کمک شما بیاید.

اوردنچر برپایه ایمپلنت علاوه بر اینکه با کمک به قرار گرفتن لب ها و بافت های لثه در جای مناسب خود، چهره زیبایی به شما هدیه می دهد؛ مثل دندان طبیعی خودتان در دهان ثابت است و مثل دندان مصنوعی سنتی هنگام جویدن یا صحبت کردن جابجا نمی شود. به همین علت است که اوردنچر برپایه ایمپلنت بین سالمندانی که نیاز به دندان مصنوعی دارند محبوبیت بسیار بیشتری پیدا کرده است.

همچنین مطالعات آماری نشان داده است که میزان موفقیت اوردنچر برپایه ایمپلنت تقریبا نزدیک به 100% بوده و اکثر سالمندان بدون هیچ مشکلی تا پایان عمر از این دندانهای مصنوعی برپایه ایمپلنت استفاده کرده اند.​​​​​​​

سوالات متداول در مورد ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دندان یک پست یا پیچ فلزی کوچک ساخته شده از تیتانیوم است که مستقیماً در استخوان فک قرار می گیرد. یک دندان یا کلاه مصنوعی در بالای آن چسبانده شده و ظاهر یک دندان واقعی را دارد . ایمپلنت برای پر کردن فضا های بی دندانی استفاده می شود که یک یا چند دندان از دست رفته باشد.
✅ در مواردی که یک یا بیش از یک دندان از بین رفته باشد و بین دندان ها فاصله زیاد باشد و دندان های مجاور طبیعی باشد. ✅ در مواردی که انتهای هر قوس دندان در یک یا چند دندان از بین رفته باشد و تنها یک سمت دندان طبیعی سالم باشد. ✅ در مواقعی که همه دندان های یک فک یا دو فک از بین رفته باشد.
معمولا دندانپزشک با توجه به شرایط لثه و استخوان بیمار این عمل را همزمان با کشیدن دندان انجام می دهد اما اگر دندانی کشیده شده باشد بهتر است پس از ۳ هفته تا ۳ ماه عمل کاشت انجام شود و در حالتی عفونت وجود داشته باشد دندان ها باید به آرامی و با دقت و بدون آسیب رسیدن به استخوان نازک اطراف ریشه فرسوده کشیده شوند زیرا در این مدت لثه این قسمت ترمیم شده و اگر عفونتی وجود داشته باشد از بین می رود تا ایمپلنت به راحتی بتواند جایگذاری شود.
✅ این روش ایمپلنت، دقت بسیار بالایی دارد. در نتیجه احتمال موفقیت آن بسیار بالا و درصد خطای نزدیک به صفر دارد. ✅ در ایمپلنت دندان دیجیتال، به دلیل کاهش میزان برش لثه و عدم نیاز به بخیه، دردهای بعد از عمل به حداقل می رسد. ✅ از اصلی ترین مزیت های این روش، امکان کاشت چند پایه ایمپلنت طی یک جلسه می باشد که در مقایسه با روش سنتی، سرعت اثربخشی بسیار بالاتری دارد. ✅ در این روش با توجه به این که پزشک تصویر دقیقی از آناتومی فک و مسیرهای عروقی دارد، فرآیند کاشت دندان را در مدت زمان بسیار کوتاه تری به انجام می رساند. به طور معمول، کاشت دندان دیجیتال حدود 15 دقیقه زمان خواهد برد! ✅ به دلیل کوچک بودن برش ها و شکاف های لثه در این نوع ایمپلنت، بیمار بلافاصله پس از اتمام آن می تواند غذاهای طبیعی بخورد و نیاز به مراقبت های بعد از عمل سختگیرانه ای ندارد. ✅ ایمپلنت دیجیتال چون با کمترین تهاجم (minimal_invasive) انجام می‌شود برای بیماران مخصوصا قلبی – عروقی و حتی دیابتی ها درمان انتخابی محسوب می‌شود چون جراحت و زخم به حداقل می‌رسد و در بسیاری موارد نیاز به قطع داروهای ضد انعقاد نیست!
برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
باید ابتدا استخوان سازی شود. دندانپزشک با توجه به اسکن دیجیتال و CBCT شما میزان استخوان سازی را مشخص می کند.
ایمپلنت ها باید مانند دندان‌های طبیعی شما با مسواک زدن و نخ دندان به طور منظم (با استفاده از نخ مخصوص ایمپلنت) مراقبت شوند. ویزیت‌های منظم دندانپزشکی ( هر شش ماه یکبار ) همچنان مهم می باشند. انجام این کار به شما این امکان را می‌دهد ایمپلنت خود را برای مدت زمان بسیار بیشتری حفظ کنید.
جراحی ایمپلنت مانند پیوند ریه و قلب و … نیست و به دلیل این که از جنس تیتانیوم است و تیتانیوم با بدن سازگاری بسیار بالایی دارد ایمپلنت توسط بدن پس زده نمی شود.
خالی ماندن جای دندان موجب تحلیل استخوان فک می شود و دندان های کناری جا به جا می شوند و این امر موجب می شود مواد غذایی بین دندان ها باقی بماند و موجب پوسیدگی دندان ها می شود . و اگر استخوان دندان به طور کامل تحلیل شود حتی درمان آن توسط ایمپلنت نیز سخت و یا حتی ممکن است غیر ممکن شود.
هر فرد شرایط استخوان مخاطی و ظاهری منحصر به فرد خود را دارد و ایمپلنت با توجه به ساختمان دندان ها و استخوان فک و سایز دندان ها و رنگ دندان های هر شخص ساخته می شود و شباهت بسیار زیادی با دندان های طبیعی شخص دارد.
همه ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته می شوند اما از نظر شکل و فرم و استحکام و نوع گرید و درصد آلیاژ با هم تفاوت دارند.ایمپلنت ها همچنین در برخی ویژگی های خاص با هم تفاوت دارند .آنچه که ایمپلنت ها را از هم متمایز می‌کند پشتوانه علمی – پژوهشی و سابقه کمپانی تولید کننده ی ایمپلنت است.
بله حتما ، اگر شما یک ، چند دندان یا همه دندان های خود را از دست داده اید ، ایمپلنت های دندانی می توانند لبخند شما را باز گردانند.
از آنجا که ایمپلنت دندان مستقیماً در استخوان فک قرار می گیرد، باعث رشد استخوان جدید می شود. با گذشت زمان ، رشد استخوان در اطراف ایمپلنت همچنان ادامه می یابد و استخوان موجود را تقویت می کند. بعبارتی ایمپلنت های دندانی میتواند باعث جوانسازی بافت سخت و بدنبال ان باعث جوانسازی و سلامت بافت نرم اجزای صورت شود.
ایمپلنت یک راه حل دائمی برای از دست دادن دندان است. هنگامی که پایه فلزی از جنس تیتانیوم خالص در استخوان کاشته شد، برداشتن آن بسیار دشوار است. چون تیتانیوم سازگاری بسیار بالایی با استخوان دارد.
ایمپلنت مزایای متعددی را ارائه می دهد. در درجه اول، از جابجایی دندان های مجاور به شکافی که در اثر دندان از دست رفته باقی مانده است جلوگیری می کند. این حالت دندان شما را بهبود می بخشد و مشکلات جویدنی شما را نیز برطرف می کند. علاوه بر این، ایمپلنت همچنین مانع از تحلیل و کاهش استخوان شده و سلامت دهان و دندان را بهبود می بخشد.

معایب اصلی ایمپلنت این است که پس از کاشت، برداشتن آن بسیار دشوار است. 😁

ایمپلنت All-on-4 به پروتز کامل یا دست دندانی گفته می شود که تنها توسط چهار پیچ یا پایه تیتانیوم به فک متصل میشود این امر نیازی به ایمپلنت برای هر دندان ندارد. این پروتز میتواند ثابت باشد یا متحرک.
اگرچه دندان مصنوعی ایمپلنت نیست. ایمپلنت ها میتواند باعث افزایش گیر دندان مصنوعی بشوند، در صورتی که به منظور محکم شدن بر روی پایه ها ساخته شوند. با این حال، برخی از پروتزها ممکن است از ایمپلنت پشتیبانی نکنند. اگر اینطور باشد، ممکن است ایمپلنت ها نتوانند مورد استفاده قرار گیرند مگر اینکه یک دندان مصنوعی کاملاً جدید ساخته شود.
خیر. در بیشتر موارد، از آلیاژ تیتانیوم به عنوان ماده ای برای بدنه اصلی ایمپلنت دندان استفاده می شود. ایمپلنت تیتانیومی این امکان را می دهد که برای مدت طولانی بدون خراب شدن در محل خود بمانند و تحت تأثیر فرآیندهای شیمیایی بدن قرار نمی گیرند.
ایمپلنت های دندانی ممکن است تا حدی تحت پوشش بیمه قرار گیرند، اما هر بیمه ای شرایط متفاوت دارد.
بله بیشتر کمپانی های معتبر، ایمپلنت های دندانی را گارانتی می کنند.
این که آیا تحت درمان ایمپلنت یک دندان، درمان All on Four یا غیره هستید، پاسخ این سوال همیشه یکسان است: نه. این پروسه به دلیل بی حسی موضعی که توسط جراح دهان و دندان انجام می شود، بدون درد است. اگر شما خیلی مضطرب هستید، می توانید با تجویز دندانپزشک جراح، آرام بخش میل کنید تا شما را کاملاً راحت کند. پس از آن، ممکن است کمی تورم و درد را تجربه کنید. این معمول هست و ما توصیه می کنیم برای تسکین درد از مسکن هایی مانند پاراستامول یا استامینوفن استفاده کنید.
روند بهبودی پس از جراحی ایمپلنت می تواند به اندازه 7 روز باشد. در این مدت، ممکن است لازم باشد غذاهای نرم بخورید، خونریزی خفیف یا کبودی در ناحیه ایمپلنت و کمی درد در محل را تجربه کنید. اگر تورم یا ناراحتی همچنان ادامه داشت، می توانید به سادگی با جراح دهان و دندان خود در اینجا در Dental Solutions تماس بگیرید تا یک معاینه سریع انجام شود. آنتی بیوتیک ها یا داروهای بیشتری ممکن است تجویز شود.
در مورد جراحی ایمپلنت دندان، سن معمولاً مسئله ای نیست. ترمیم استخوان مورد نیاز در اطراف ایمپلنت دندان در بیماران جوان و مسن به طور یکسان اتفاق می افتد و برای همه رده های سنی ایده آل است. سلامت عمومی پزشکی و مناسب بودن برای انجام این عمل تنها مانع احتمالی برای هر بیمار مسنی است که مایل به انجام این عمل است. همه این موارد در مشاوره اولیه به طور کامل با دندانپزشک خود مورد بحث قرار میگیرد.
بله دقیقا. بطور معمول میتوان با کمک ۴ عدد مینی ایمپلنت لقی دست دندان را بر طرف کرد و این کار میتواند در یک جلسه انجام شود.

ایمپلنت ها باید مانند دندانهای طبیعی شما، با مسواک زدن و نخ دندان منظم (با استفاده از نخ مخصوص ایمپلنت) مراقبت شوند. ویزیت های منظم دندانپزشکی (هر شش ماه یکبار) همچنان مهم است. انجام این کار به شما امکان می دهد ایمپلنت خود را برای مدت زمان بسیار بیشتری حفظ کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *